dissabte, 24 de desembre del 2011

Mapa d'aprenentatge: Pearltrees i Educat 2.0


L'educat 2.0 és un programa que vol promoure l’ús dels instruments digitals en els processos d’ensenyament i aprenentatge.
Els objectius que es plantegen de cara l’alumnat són els següents:
1-      L’alumnat ha d’obtenir els coneixements sobre el funcionament i el bon ús de les tecnologies.
2-      Ha d’utilitzar els recursos educatius digitals.
3-      Ha de potenciar el treball en equip i desenvolupar la capacitat d’analitzar, contrastar i processar la informació.
Pel que fan els objectius del professorat:
1-      Han de conèixer i utilitzar les tecnologies digitals com instrument metodològic.
2-      Han d’elaborar recursos i instruments digitals per la tasca del docent. 


A la vegada hem fet servir el pearltrees i creiem que al ser una eina útil, hem agrupat tota la informació de l'educat 2.0 en un arbre:

Un dels programes que hem fet servir és el pearltrees que tal i com ens ha explicat el professor, és una eina accessible en línia que permet crear i publicar “arbres” que organitzen de forma gràfica la informació.
Un cop creat els hi pots anar afegint perles que es van col·locant al voltant de la perla central.
Cada una d’aquestes perles contenen un enllaç cap a un espai o cap un altre arbre. Tots aquests enllaços són públics per a tothom, també cal dir que aquests poden ser penjats al twitter o al facebook ja que hi ha unes etiquetes a l’hora de configurar-ho que et permeten seleccionar aquestes dues aplicacions.

Aquí us adjunto el mapa que vaig fer amb una companya de classe sobre en Ramon Pellicer. Ho vam decidir fer sobre ell ja que el treball de la Publicació Digital anava sobre triar un bon comunicador i creiem que ell ho és.








Podem concloure que l’educat 2.0 és un programa molt útil de cara el nostre futur ja que nosaltres ja estem acostumats i ja tractem amb les noves tecnologies. Per una banda és molt positiu perquè així no t’has de centrar només amb un llibre sinó que tens varis llocs per a buscar informació, fer activitats, mostrar vídeos, entre d’altres.
Pel que fa el pearltrees, ens serveix per tenir tota la informació emmagatzemada en un sol lloc.  En el nostre cas, hem agafat tota la informació sobre Ramon Pellicer i l’hem emmagatzemada en únic lloc, on hi hem fet constar: el seu facebook, twitter,articles, la nostra publicació digital,etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada